IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
14:01 | 8 февруари 2018
Обновен: 19:32 | 13 април 2024

Данъчните във Варна продават 72 кучета на търг

Все още не се знае от какви цени ще започнат наддаванията

По материала работи: Слав Велев
Данъчните във Варна продават 72 кучета на търг

72 кучета ще бъдат представени на вниманието на варненци с възможност за купуване от следващия месец, след като бяха иззети от нелегалния кучкарник в с. Звездица. Това каза Милена Колева – директор на териториалната дирекция на НАП в морската столица. Кораби, лодки и коне са били досегашните ексцентрични изземвания, обявени за продан в търгове. На дневен ред е жива „стока“, каквато до момента приходната агенция не е имала.  Цените още не са ясни. До пускането на обявлението всички четириноги ще бъдат чипирани, с паспорт и обезпаразитени. Предстои да бъде дадена и начална оценка за всяко от тях. Животните вече са в добро състояние и се обгрижват и хранят от ОДБХ - Областна дирекция по безопасност на храните. Четириногите са предимно породисти – немска овчарка, чихуахуа, йоркширски териер, болонка, пудел,  питбул и др. Иззети са по наказателно дело в полза на държавата.  НАП се заема с осигуряването на стопани за кучетата. Средствата, вложени в отглеждането и храната на кучетата ще бъдат възстановени с постъпленията от извършените продажби.

 

Припомняме, кучетата бяха намерени в изключително лошо състояние, живеещи при мизерни условия. Нелегалният развъдник бе разбит след сигнал на неправителствената организация „Лъки Хънт Фондейшън“. Собственикът Веселин Леферов бе задържан заради незаконната дейност по продажба на кучета, а и заради редица данъчни и документни измами в особено големи размери. Незаконната дейност на кучкарника е от 6 години, установи проверката  и е генерирала приходи от десетки хиляди левове. Кучетата са продавани чрез няколко сайта, а парите са получавани от фирми, регистрирани на клошари. Документите за произход на животните са били фалшифицирани.

Ели Маринова

 

Четете още: М. Колева: Варненци се научиха да декларират доходите си

Коментари

Новини Варна