Kомодор Майкъл Ътли: Тук сме, за да пазим спокойна обстановка в акваторията на Черно море
Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО акостираха във Варна
Публикувана: 12 Feb 2018 | 16:44

В община Варна военните бяха водени от комодор Майкъл Ътли, а с него бяха кап. I ранг Мариан Йоан, кап. II ранг Елинор Стак , кап. II ранг Бора Гюмюс – командири на кораби, както и съпровождащ офицер от състава на българските ВМС.

 

Кметът на Варна Иван Портних се срещна вчера с командири от Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО под командването на комодор Майкъл Ътли от Кралските военноморски сили. Посещението е рутинно, част от присъствието на НАТО в Черноморския регион, съобщиха от посолството на Великобритания у нас.

 

В общината военните бяха водени от комодор Майкъл Ътли, а с него бяха кап. I ранг Мариан Йоан, кап. II ранг Елинор Стак , кап. II ранг Бора Гюмюс – командири на кораби, както и съпровождащ офицер от състава на българските ВМС.

 

Кметът на Варна запозна гостите с големите проекти, които се изпълняват в момента в града, внимание бе отделено на доброто сътрудничество на общината с ВВМУ „Никола Вапцаров“ и с командването на Военноморските сили.

 

„Тук сме, за да пазим спокойна обстановка в акваторията на Черно море“, заяви комодор Майкъл Ътли. Той сподели, че е важно хората от региона да знаят, че плаването в региона е безпроблемно, което е от значение за местните икономики.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )