IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Избрано
15:53 | 13 февруари 2018
Обновен: 21:02 | 25 март 2024

Ще стане ли Варна рокстолица на България?

Глен Хюз и Nightwish ще забият на фестивала на пристанището на 18 и 19 август

По материала работи: Борис Проданов
Ще стане ли Варна рокстолица на България?

Официално днес беше потвърдено участието на Глен Хюз в рокфестивала „Варна Мега Рок“, който ще се проведе на 18 и 19 август на варненското пристанище.

 

Както първа Информационна агенция „Черно море“ съобщи още на 24 януари – световната рок-легенда още тогава обяви на страницата си във фейсбук, че той заедно с Б.Т.Р. ще са хедлайнери на рокфестивала във Варна.

 

В първия ден почитателите посрещат именно Глен Хюз, а групата, която ще взриви сцената на 19-и, ще бъдат финландските легенди Nightwish, разкри на специална пресконференция Цонко Цонев, бивш кмет на Каварна.

 

„Градът ни има нужда от подобен фестивал и община Варна, разбира се, ще застане с подкрепата си зад това първо издание“, каза относно проявата кметът Иван Портних.

 

Кметът допълни, че се надява това събитие да се превърне в традиция, а концертът е още една възможност Варна да посрещне посетители от цял свят. „Подобни събития, освен че утвърждават имиджа на града, са и в подкрепа на местния бизнес“, добави той.

 

Глен Хюз, който ще пристигне по-рано в Европа и ще остане за фестивала, ще гостува на Варна в продължение на една седмица. Участие ще вземат общо 8 групи, 4 от които са български. Това са „Кросфайър“, „Кикимора“, „Бандида“ и „Конкурент“. Имената на останалите участници ще бъдат обявени до 2 седмици.

 

Продажбата на билетите стартира на 14 февруари в 24 ч.

 

Още по темата: Световна легенда идва за „Варна мега рок”

 

Коментари

Новини Варна