IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
14:20 | 15 февруари 2018
Обновен: 21:23 | 18 април 2024

12 годишният Явор Добрев дари косата си в помощ на болна жена

Варненското момче е чакало три години за дължина, достатъчна за перука

По материала работи: Слав Велев
12 годишният Явор Добрев дари косата си в помощ на болна жена

12 годишният Явор Добрев дари косата си в помощ на дама от София. Смелото момче направи това публично в ефира сутрешния блок на тв „Черно море“ – „Утро в нашия град“. Каузата му е за Пепа Атанасова на 33 години, която страда от заболяване, свързано с окапване на косата и веждите. „Като един нормален човек, тя иска да има коса и да води отново нормален живот“ – сподели в ефир Стоян Бурназов – Бурназа, който е един от последователите на хуманитарните жестове в полза на онкоболни, започнати от варненеца Пламен Колесниченко.

 

Явор Добрев е чакал 3 години, за да порасне косата му дотолкова, че да послужи за перука. Чул е по телевизията за инициатива, набираща желаещи да дарят коса. „Хората реагират различно, някои странно – споделя смелият младеж. Мнозина не харесваха вида ми – казваха ми „Приличаш на момиче. Кога ще си отрежеш косата?“ Вече не им обръщам внимание. Важното е, че ще помогна. Аз се занимавам с роботика и пея в хора на варненските младежи. Обичам да пея и рок“. След като дари косата си, детето сподели, че се чувства прекрасно и приканва други също да последват примера му.

Браво за жеста, прекрасно дете! Още си на 12, а вече знаеш, че давайки, всъщност...получаваш.

Ели Маринова

 

Четете още: Момиче от Варна дари косата си за перука на онкоболни

14 годишният Мартин изчаква косата си, за да я дари за онкоболни

Коментари

Новини Варна