IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
16:26 | 19 февруари 2018
Обновен: 06:32 | 24 април 2024

Деца от Варна се срещнаха с потомък от четата на Ботев

Поводът е отбелязването на 140-ата годишнина от Освобождението на България и 145 години от гибелта на Васил Левски

По материала работи: Пламен Янков
ДЕЦАТА БЯХА МНОГО развълнувани от посещението на актьора, изпълнявал ролите на Христо Ботев и Захари Стоянов.

Деца от ДГ „Слънчо“ се срещнаха с актьора Искрен Красимиров, който е потомък от четата на Ботев. Поводът е отбелязването на 140-ата годишнина от Освобождението на България и 145 години от гибелта на Васил Левски. Актьорът представи пред децата „Приказка за Ботев и Левски”- избрани откъси от ТВ поредица „Незабравимата България”.  

 


 

Малките зрители с възхищение и интерес слушаха поетичен рецитал по стихове на Кр. Стефанов „Моят Левски” и „Моят Ботев”, наблюдаваха исторически сцени с националните ни герои. 

 


Потопиха се във възрожденската история и в духа на патриотизъм, родолюбие и национална гордост. Облечени в четнически униформи изпълниха стихове и песни посветени на героите, положиха клетва пред националното знаме за вярност и любов към България, влязоха в ролята на воеводи, което пробуди у децата любов към Родината и преклонение към нейните национални герои.  


Черно море

 

Коментари

Новини Варна