IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
13:28 | 19 февруари 2018
Обновен: 09:04 | 25 април 2024

Как да улеснят прехода от детска градина към първи клас обсъдиха педагози във Варна

Методическата среща се проведе в читалище „П. Р. Славейков“

По материала работи: Пламен Янков
ВЪВ ФОРУМА СЕ ВКЛЮЧИХА учители и директори от I ОУ „Св.княз Борис I “, ДГ №37 “Пламъче“, ДГ №38 “Маргаритка“ и ДГ №42 “Българче“

Как да улеснят прехода от детска градина към първи клас обсъдиха педагози на форум, организиран от I ОУ „Св.княз Борис I“. Методическата среща се проведе в читалище „П.Р.Славейков“. Темата, върху която педагозите дискутираха и обмениха добри практики е „Приемственост на обучението и възпитанието на децата в прехода детска градина- първи клас“. Във форума се включиха учители и директори от I ОУ „Св.княз Борис I “, ДГ №37 “Пламъче“, ДГ №38 “Маргаритка“ и ДГ №42 “Българче“. 


Предучилищната възраст е базисен етап в развитието на личността. В този период детето реализира своите първи контакти със света, изгражда първите си социални компетенции. Този път трябва да продължи с плавно движение в училището. За да се случи това е нужно да има приемствеността между двата етапа както по отношение на учебното съдържание, така и в целите и задачите, методите и похватите на обучение и възпитание, стана ясно по време на дискусията. 


В хода на форума бяха засегнати въпросите за спецификата на езиковото и литературното обучение  в детската градина и училището; необходимостта от овладяване на математическите представи и формиране на математически знания; социализиращите процеси в ДГ и училището и изграждане на социални умения у децата; eмоционална активност и насърчаване на детската спонтанност. 


Бяха обсъдени също така възможните форми на сътрудничество и взаимодействие между семейството  ДГ/училището.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна