IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
16:15 | 23 февруари 2018
Обновен: 19:47 | 21 март 2024

190 деца на възраст от 8 до 17г. са станали жертва на престъпления във Варна

Повече от половината възпитателни дела през 2017 г. са за кражба, следвани от тези свързани с наркотици и с нанесени телесни повреди

По материала работи: Пламен Янков
190 деца на възраст от 8 до 17г. са станали жертва на престъпления във Варна

142 възпитателни дела по отношение на 157 деца, от които 19 малолетни и 138 непълнолетни, са образувани през миналата година на територията на Варна. Това сочат данни от отчета на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, която заседава днес. През посочения период са били наложени 203 възпитателни мерки, съобщиха от дирекция "Превенции" в Община Варна.

 

Повече от половината възпитателните дела са за кражба, следвани от тези свързани с наркотици и с нанесени телесни повреди. Наблюдават се още хулигански прояви, унищожаване на имущество и грабежи. През изминалата година на девет непълнолетни лица е наложено условно наказание "лишаване от свобода“, а други четири са изтърпявали ефективно наказание "пробация“. 190 деца на възраст от 8 до 17г. са станали жертва на престъпления, от тях малолетни - 70. Няма регистрирани тежки престъпления срещу личността - убийства, опити за убийства, изнасилвания, сочи отчетът на комисията.

 

В рамките на заседанието бе приета програма за дейността на комисията през 2018 г. Основни акценти в нея са инициативата "Открити дни на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните”, състезанието–викторина "Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“; "Програма за превенция на детското агресивно поведение сред ученици от I – IV клас“, Научно-приложна конференция по проблеми свързани с детското рисково поведение и други.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна