IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
12:27 | 7 март 2018
Обновен: 15:10 | 15 април 2024

Във Варна започва кампания за превенция на трафик на хора с цел трудова експлоатация

Днес и утре ще се проведат информационни срещи с уязвими групи ученици

По материала работи: Пламен Янков
Във Варна започва кампания за превенция на трафик на хора с цел трудова експлоатация

В периода от март до май ще се проведе ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация, организирана от дирекция „Превенции“ към  Община Варна, съвместно с местната и националната комисии за борба с трафика. Мотото е „По-добре информиран, отколкото експлоатиран“.

 

В рамките на кампанията днес и утре в СУ “Любен Каравелов“ във Варна и в СУ “Васил Левски“ във Вълчи дол ще се проведат информационни срещи с уязвими групи ученици. В периода 26-и - 28-и март във Велико Търново деца от проведените фокус-групи и доброволци от училищните превантивни клубове ще вземат участие в ежегодната „Академия за доброволци“, където ще доразвият презентационните си умения за работа в екип и обучаване на връстници.

 

От 16-и до 27-и април са предвидени информационни кампании във варненски училища. Партньори в кампанията са Бюрото по труда, ОД МВР, граничните полицейски управления, училища и други.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна