IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
15:26 | 8 март 2018
Обновен: 08:54 | 17 април 2024

Единствената жена кранист: Не се чувствам различна в тези мъжки времена!

Анета Георгиева обича работата си и не я е страх от високото

По материала работи: Пламен Янков
Единствената жена кранист: Не се чувствам различна в тези мъжки времена!

На 8 март ви срещаме с единствената жена кранист на пристанище Варна -Изток. Как посреща една жена в мъжка професия празника и какви качества трябва да има кранистът, ще ви разкажем в следващите редове. 


8-и март за Анета Георгиева е специален ден. Чувства се привилегирована и щастлива. Като една жена в мъжки времена, Анета не се чувства различна, напротив. Радва се на вниманието и уважението, с което я обгрижват всичките й мъже –колеги. Избрала е професията не случайно. Казва, че с голямо желание, интерес и дори любопитство започва работа преди 13 години. Анета Георгиева работи на около 20 – 30 метра височина, 12 часа на ден. Но дори и в началото се качила на крана без страх и притеснение.


Качествата, които трябва да притежава един кранист, са смелост, съсредоточеност и наблюдателност. Във въздуха място за паника и страх няма, а проблемите остават на замята. 


Пред екипа на Медийна група „Черно море“ разказва, че макар днес да почива, още от сутринта е получила много поздравления от колегите си по телефона. 


Анета Георгиева предпочита мъжките професии. Споделя, че обича работата си и не я е страх от високото. „Свиква се, това е най –важното и винаги с удоволствие се качвам на кран и работя. От високото виждаме всичко красиво- сутрин посрещаме изгрева, вечер изпращаме залеза“, споделя единствената жена кранист на пристанище Варна –Изток.


Анета Георгиева иска да продължи да работи и да се пенсионира като кранист. В личен план тя е майка на две деца и баба на трима внука. Предстои на бял свят да се появи четвъртият. За празника на всички жени пожелава здраве, успехи и сбъднати мечти.  

 

Радослава Христова

 

Коментари

Новини Варна