IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
15:12 | 19 март 2018
Обновен: 13:43 | 25 април 2024

Печатен бюлетин насочва хората от третата възраст към програми и услугите във Варна

По материала работи: Слав Велев
Печатен бюлетин насочва хората от третата възраст към програми и услугите във Варна

Бюлетин на хартиен носител ще помага на хората от третата възраст да се информират бързо и лесно  за програми, преференции и услуги, от които могат да се възползват във Варна. Тази идея бе подкрепена от членовете на постоянната комисия „Социални дейности и жилищна политика“ към ОбС - Варна.

 

Календарът, който ще съдържа обобщено полезната информация, ще бъде разпространен на местата, където има по-голямо струпване на хора в пенсионна възраст. Такива места са пенсионерските клубове, районните кметства, ДКЦ-тата и др.

 

Мотивът на автора на предложението е, че хартиеният вариант на бюлетина е по-достъпен за тази целева група, тъй като не всички боравят със средствата на новите технологии, а целта е информацията да достигне до максимален брой хора.

 

На заседанието на постоянната комисия „Социални дейности и жилищна политика“ общинските съветници приеха и промени в наименованията на социалните услуги, предлагани на територията на община Варна. Това се налага заради поправки в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, които влязоха в сила в началото на януари тази година.

 

Елисавета Илиева

Коментари

Новини Варна