IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
11:02 | 19 март 2018
Обновен: 19:48 | 22 април 2024

Синята зона във Варна разкрива нови работни места

По материала работи: Пламен Янков
Синята зона във Варна разкрива нови работни места

105 работни места се разкриват с въвеждането на „синя зона“ във Варна.

Това стана ясно, след като временната комисия „Структури и общинска администрация“ към местния парламент гласува за увеличение на щата.

Новите 105 служители ще бъдат наемани поетапно според функциите, които изпълняват, и необходимостта от назначаването им за стартирането на първия етап от зоната за платено паркиране. Това каза  директорът на общинското предприятие  „Общински паркинги и синя зона“ инж. Младен Иванов, като уточни, че като за начало ще бъде попълнена по-малка бройка.

 

Новите длъжности са инспектор „Синя зона“, специалист кол център и др.

Работим активно, за да може “синята зона” да заработи през май, допълни още той.

 

Очаква се проектът да бъде разгледан от Експертния съвет по устройство на територията. След като той бъде одобрен и кметът издаде заповед, ще започне и полагането на маркировката.

 

Гратисен период ще подготви шофьорите за новата организация.

 

В първия етап от въвеждането на “синята зона” ще бъдат осигурени 2600 места. Постоянно живеещите в обхвата й ще имат разрешение за паркиране цял ден само срещу 5 лв. месечно, което не е условие за гарантирано конкретно паркомясто, обясни още инж. Младен Иванов.

 

Вече са ясни и местата за зарядните станции за електромобилите. Те ще бъдат разположени на ключови места, като например на паркинга на ул. „Мусала“, до жп гарата, до Търговската гимназия и др.

 

Общо електростанциите ще са 22, като първоначално ще бъдат поставени  10 от тях.

ЕЛИСАВЕТА ИЛИЕВА

Коментари

Новини Варна