IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
10:44 | 20 март 2018
Обновен: 19:41 | 21 март 2024

Организират безплатен пролетен концерт за варненчета

Събитието е част от програмата „Варненско лято за деца“

По материала работи: Пламен Янков
Организират безплатен пролетен концерт за варненчета

Концертът „Неочаквани солисти“ с любими песни, балет и фолклор за деца ще се проведе на 25-и март, неделя, от 12 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Събитието е част от програмата „Варненско лято за деца“, организирано от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна, Международния музикален фестивал „Варненско лято“ и НУИ „Добри Христов“. Входът за всички посетители е свободен.

 

 

„Неочаквани солисти” е специално разработен за деца от начална училищна и предучилищна възраст. Малките зрители ще видят и чуят неочаквани аранжименти: музиката от филма „Смело сърце” ще прозвучи на българска гайда, солист-тромпетист ще изсвири испанската песен „Гранада”, а малки балерини от класовете по балет ще изпълнят танц с фламенко костюми и ветрила. Народният оркестър на НУИ „Добри Христов” за пръв път ще излезе за концерт от програмата „Варненско лято за деца” в пълния си състав с гайди, гъдулки, тамбури и тъпани. Хорът на училището по изкуства е подготвил блок с любими произведения на фолклорна основа – сред тях „Ръченица” на Петко Стайнов, църковното песнопение „Тебе поем”. Ансамбъл „Виолино” ще изпълни хита на Виктор Чучков „Моля, кажете, не на шега, кой нарисува тази дъга”. Децата ще научат повече за органа, вибрафона и електрическата цигулка. Водеща отново ще е Госпожа Виола, която в края на концерта ще покани децата на сцената, за да видят отблизо всички инструменти.

 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна