IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
11:03 | 16 март 2016
Обновен: 06:17 | 24 март 2024

И Варна се включва в "Часът на Земята"

В уречения час ще бъде изключено фасадното осветление на административната сграда на Община Варна

По материала работи: Деян Михайлов
И Варна се включва в "Часът на Земята"

Варна се включва в най-голямата природозащитна инициатива в света - "Часът на Земята", организирана от World Wildlife Fund (WWF). Тази година събитието ще се проведе на 19 март - събота, между 20,30 и 21,30 часа, и минава под мотото "Насочи светлина към климата"! В знак на съпричастност към каузата в уречения час ще бъде изключено фасадното осветление на административната сграда на Община Варна, както и други общински обекти в града.

В социалните мрежи върви организация и на съпътстващи събития - огнено шоу, арт зона, екстремни спортове и музика ще има край входа на Морската градина. Инициатор на проявите е сдружение "Cre8".
От WWF призовават: "Светни приятелите си, защото те е грижа за климата: запиши кратко видео, с което да ги запалиш да участват, и го сподели в социалните мрежи; тагни приятелите си и ги предизвикай да направят същото, за да разберете кой е най-убедителен", призовават организаторите.

Коментари

Новини Варна