IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Общество
18:09 | 27 март 2018
Обновен: 04:11 | 13 април 2024

Румънски и полски полицаи ще патрулират през лятото във Варна

От април гранична полиция на летищата във Варна и Бургас също ще бъде подпомагани от чуждестранни колеги

По материала работи: Слав Велев
Румънски и полски полицаи ще патрулират през лятото във Варна

Румънски и полски полицаи идват във Варна за летния сезон. Екипи от тези страни ще подпомагат Гранична полиция във Варна и Бургас още от април. Професионалното ръководство на МВР  решава  колко чуждестранни служители да бъдат поканени в зависимост от туристопотока и от нивото на престъпност, каза пред журналисти във Варна министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Увеличаваме полицейското присъствие във Варна и прилежащите курорти по време и след Великден. А през летния сезон ще има командировани униформени от цялата страна.

 

Радев похвали работата на Областната дирекция на МВР - Варна, след като се запозна с отчета за свършената работа през изминалата година.

 

По думите му от анализите на експерти и добрата статистика вече има ясна визия за това какво се случва през последните 10 години. Статистиката става все по-обективна, категоричен бе Радев.

 

Той не пропусна да поздрави МВР –Варна, и за добрата организация в града по охраната  за срещата на върха, която се проведе в резиденция “Евксиноград”.

 

Относно охраната на малките населени места министър Радев каза, че се води добър диалог с кметовете. Обмисля се вариантът парите от глобите за пътни нарушения да отиват в кметствата за закупуване на камери за наблюдение. Той даде като добър пример за намаляване на престъпността и ефективността на камерите варненското село Кипра, в което са монтирани устройства за наблюдение на входа и на изхода му, като подчерта, че за три години са регистрирани само 2 кражби.

 

ЕЛИСАВЕТА ИЛИЕВА

 

 

 

Коментари

Новини Варна