IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
17:06 | 14 април 2018
Обновен: 00:54 | 25 април 2024

Варненци протестираха срещу ударите в Сирия

Двадесетина души се събраха спонтанно пред Катедралата

По материала работи: Борис Проданов
Варненци протестираха срещу ударите в Сирия

В спонтанно организиран протест около 20 души се събраха пред Катедралата във Варна, за да осъдят бомбардировките в Дамаск. Те настояха за мир и за това България да запази неутралитет. Според тях употребата на химическо оръжие на територията на страната е недоказано и това, смятат те, поставя под съмнение военните действия на САЩ, Великобритания и Франция.

„САЩ винаги търсят някакъв предлог да нападат и да направят интервенция в други държави. Това го видяхме в Ирак, в Либия и сега го виждаме в Сирия. Те сами не вярват на това“, каза Молхам Газал –председател на асоциацията на сирийците във Варна.

 

Събралите се призоваха да се спазва международното право, великите сили да ценят суверенитета на останалите страни и да избягват военни авантюри, ако няма доказателства за подбудите на военните им действия. Според тях трябва да обявим неутралитет в защита на националните ни интереси.

 

Елена Кирова

Коментари

Новини Варна