IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
14:52 | 18 април 2018
Обновен: 19:32 | 21 март 2024

Eксперт от СБА: Преди лятото проверете окачването и предния мост на автомобила

Собствениците на автомобили 4х4 трябва да поставят 4 еднакви гуми на двата моста

По материала работи: Пламен Янков
Eксперт от СБА: Преди лятото проверете окачването и предния мост на автомобила

Зимата свърши и е време да подготвим автомобила за пролетно-летния сезон. Профилактиката включва проверка на предния мост и окачването, съобщи в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Иван Барбов Георги Янчев от СБА. Трябва да се провери също състоянието на акумулатора и на антифриза. Охладителната течност се сменя на всеки 2 години, припомни Янчев. Състоянието на антифриза може да бъде проверено в сервиз.

 

Зимните гуми се сменят с летни, когато температурата на въздуха и на асфалта стане 8 – 10 градуса. Сега е време за това. Всеки сам избира марката според финансовите си възможности. Летните гуми са с по-твърд протектор и издържат без проблем на температури над 30 градуса. Те трябва да са с необходимата дълбочина на грайфера и да нямат побитости и неравности. Ако зимните гуми не бъдат сменени, това ще доведе до по-бързото им износване, особено при по-агресивно шофиране, бе категоричен експертът. Той посъветва хората, които карат автомобили 4 по 4, да поставят 4 еднакви гуми на двата моста. Иначе рискуват сериозни проблеми с диференциалите на колите си.


За войната на пътя Георги Янчев сподели, че тя е трудно преодолима. Още повече, че агресията се надига от ден на ден. Неговите наблюдения са, че по-възрастните водачи спазват правилата за безопасност. По-младите обаче трябва първо да се научат да карат и тогава да яхват мощни автомобили. Скоростта увлича и грешките на пътя се наказват много жестоко, предупреди Янчев.  

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

Целия разговор вижте във видеото

Щрихи от утрото - 18.04.2018 - Как да подготвим автомобила си за топлите дни?

Коментари

Новини Варна