IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
13:44 | 19 април 2018
Обновен: 18:00 | 17 април 2024

До дни става ясна съдбата на Кометата във Варна

Корабчето е продадено на търг за над 10 500 лв., областният ще се среща с новият собственик

По материала работи: Борис Проданов
До дни става ясна съдбата на Кометата във Варна

Последната останала Комета-5 беше продадена от Областна администрация – Варна, на таен търг за 10 530 лв. с ДДС. За нея се явиха 4-ма кандидати. Това беше вторият и вече успешен опит за продажба на корабчето след този пред януари. Затова се проведе и със сериозно намалена първоначална цена – от 9500 на 7920 лв. с ДДС.

 

Сумата за сделката обаче още не е внесена. Областният управител на Варна Стоян Пасев коментира специално за Медийна група „Черно море“, че в документите за търга категорично е вписано, че новият собственик няма право да я продава за скрап. За което е подписал и декларация.

 

Кометата е собственост на държавата и ръждясва на кей на канала море-езеро в кв. "Аспарухово". Допреди години беше ресторант, но преди 6 – 7 г. потъна в мизерия и стана свърталище на бездомници. Клошари често намираха подслон там и на няколко пъти Кометата горя. 

 

Имотът там е частна държавна собственост и новият собственик трябва да й търси ново място, след като влезе във владение.

 

Според Стоян Пасев срещата със спечелилият търга е следващата седмица и ще се зная по-конкретно какви плановете за Кометата. Областния е убеден, че от нея става прекрасен атракцион или заведение след подходящ ремонт.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Кометата няма да се предаде за скрап

Коментари

Новини Варна