IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
09:55 | 26 април 2018
Обновен: 17:25 | 15 април 2024

Магистрати от Германия посетиха варненските съдилища

Ръководствата на съдилищата направиха презентация и обсъдиха спецификата на своята работа

По материала работи: Слав Велев
Магистрати от Германия посетиха варненските съдилища

От 23 до 25 април 2018 год. в Административен съд – Варна бяха на посещение гости - магистрати  от Административния съд в гр. Аахен – Германия. Групата включваше заместник председателят на съда – съдия Мариус Лемлер и съдиите – д-р Кристин Шварц, Астрид Ланге, Таня Люке и Лена Елизабет Гекле. Финансираното на тяхното посещение бе осъществено с посредничеството на Националния институт на правосъдието  и осигурено от Федералното министерството на правосъдието на Германия, като Административен съд – Варна е избор за обмена на магистрати от ръководството на съда в гр. Аахен.   .

     

В програмата бяха включени посещения и срещи на съдиите от Аахен в Административен съд – Варна, Окръжен съд и Районен съд – Варна. Ръководствата на съдилищата направиха презентация и обсъдиха спецификата на своята работа. Председателят на Административен съд – Варна – съдия Тинка Косева представи пред гостите българската съдебна система и системата на административното правосъдие и съдилищата. На среща с магистратите от Административния съд гостите ги запознаха със съдебната  система на Германия. В останалите дни от посещението си петимата гости - съдии имаха възможност да присъстват на заседания  на административни дела, разглеждани от съдия Дарина Рачева – данъчни дела, дела по ЗОДОВ и ЗУСЕСИФ.    

 

Интересна и богата беше културната програма на съдиите от Германия.  Те се запознаха при посещението си на Археологическия музей със създаването и развитието през вековете на нашия град, с неговото културно, икономическо и архитектурно израстване. Силно впечатление им направи разходката в Резиденция „Евксиноград“ и дегустацията на вина от нейните изби. На снощната заключителна официална вечеря успяха да се насладят и на вкусовете на българската кухня.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна