IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Общество
14:35 | 27 април 2018
Обновен: 18:18 | 27 април 2024

Христо Христов: Работим усилено в „Младост“ и Варна, моля гражданите да имат малко търпение

Построяването на бул. „Левски“ е важно за целия град, каза районният кмет в сутрешния блок на тв „Черно море“

По материала работи: Борис Проданов
Христо Христов: Работим усилено в „Младост“ и Варна, моля гражданите да имат малко търпение

Кметът на район „Младост“ Христо Христов гостува в сутрешния блок на тв „Черно море“. Той засегна теми, свързани с живота във втория по големина варненски квартал.

 

7000 кв. м от пътната инфраструктура на „Младост“ имат нужда от укрепване, за цяла Варна става въпрос на 50 000 кв.м.

 

„Много повече от 7000 кв. м. трябва да се ремонтират в „Младост“, но трябва да се съобразяваме с възможностите на голяма община, защото знаете по какви големи инфраструктурни проекти се работи. Затова започнахме маркирането на най-компроментираните участъци, от ул. „Хан Севар“ под Ледената пързалка и до училище „Гео Милев“. Надявам се основните да се рехабилитират сега. Но много има за кърпене, проблемът е, че някои участъци имат нужда от цялостно асфалтиране. Ул. „Кап. Райчо“ съм я подал за основен ремонт преди няколко години – това е възлова улица и добре, че се изчака бул. „Левски“, за да направим връзката“, каза Христов.

 

За наводненията пред бл. 114 в „Младост“ той уточни, че там проблемът е с канализационната инфраструктура – дъждовна и битова. Това не е в компетенциите на районния кмет, но Христо Христов се надява проблемът да бъде решен.

 

„За бул. „Левски“ мога да кажа – тежък строеж, при който се работи усилено, в почивни дни, до късно и от рано сутрин. 3- 4 км булевард ще мине през няколко основни булеварда, такова нещо не е правено и в София. Моля гражданите за малко търпение“, добави той.

 

За сигналите за запрашеност на ул. „Кап. Райчо“ (до детската градина) Христо Христов коментира, че улицата ще се мие с вода, а на фирмите е направена забележка да ползват покривала за камионите, които преминават оттам.

 

Косенето е започнало в края на март. А в „Младост“ територията е най-голяма. Средствата са осигурени, като е започнато от основните булеварди. Резитба е извършена на около 1000 дървета. Има засадени 170 дървета за 2017 г. и 230 за 2018-а и около 1600 храсти.

 

„Изсечените орехови дървета са в частни имоти до бул. „Трети март“. Направени са актове, нека гражданите да знаят, че премахването на дърво става със заповед на кмета на общината. По програма трябва да се засадят 6 – 7 дървета за всяко 1 отсечено, които да се гледат от засадилия ги“, каза Христо Христов.

 

Търси се финансиране за парк „Младост 2“ , който ще заеме 33 декара между голям мол и бензиностанция.

 

Паркът във „Възраждане“ се строи усилено, до края на лятото ще се довърши.

 

„В „Максуда“ се разчистваха постройки от район „Одесос“, ние съборихме само 1 голяма автомивка. Приоритет беше изграждането на бул. „Левски“. Имаме 25 сгради със заповеди за събаряне, но чакаме да се набавят средства. Над 200 – 250 преписки се обследват в момента, трябва да спазим цялата процедура за издаване на актове, защото всичко се следи и от неправителствени организации“, разкри Христо Христов.

 

На Зеленчуковата борса и сп. „Родина“ има 2 подлеза без осветление. Община Варна трябва да осигури средства за ремонтирането им.

 

В близките месеци районният кмет се надява на ремонт на ул. „Вяра“ (от бул. Трети март“ до бул. „Сливница“), възлово трасе, което е ключово и за „Владиславово“. Както и на ул. „Поп Димитър“, която обикаля „Възраждане 3“, и от нея зависи връзката на вилните зони с града.

 

„Много неща се замислят – не само в „Младост“, но и във Варна, вярвам, че те ще приключат успешно“, завърши Христо Христов.

 

Иван Барбов

Борис Проданов

 

Цялото интервю: "Щрихи от утрото" (27.04.2018) - Започна голямото пълнене на дупки в „Младост“

Коментари

Новини Варна