IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
11:19 | 14 май 2018
Обновен: 11:29 | 13 април 2024

Новия път на коприната обсъждат световни експерти във Варна

Над 300 представители на изявени световни компании от морския бранш от близо 20 държави ще вземат участие в престижното събитие

По материала работи: Ставри Таргов
Новия път на коприната обсъждат световни експерти във Варна

Инициативата „Eдин пояс, eдин път“, известна като Новия път на коприната, ще бъде сред основните теми, които ще бъдат обсъдени от световни специалисти в морския бранш по време на 7-ата международна конференция-изложение „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018“. Събитието ще се проведе под егидата на ДП „Пристанищна инфраструктура“ във Варна от 21 до 23 май 2018 г.

 

България е важна пресечна точка за световната логистика, а морските ни пристанища в Бургас и Варна вече са в обхвата на дългосрочната стратегия на Китай за развитие на „пътя на коприната“. В тази връзка се очаква те да се превърнат в буферни хъбове за стоки, идващи от Близкия изток и Централна и Югозападна Азия.

 

Предстоящата конференция ще даде възможност да се обсъдят очакванията и плановете в тази насока, както и да се прецени какви да са бъдещите стъпки на развитие.

 

Над 300 представители на изявени световни компании от морския бранш от близо 20 държави ще вземат участие в престижното събитие. Конференцията предоставя отлична възможност за обмен на световно ноу-хау и успешни практики, а изложението ще бъде поле за изява на водещи експерти в областта на пристанищата, корабоплаването и транспортната логистика, които ще представят най-съвременните технологии в областта на пристанищната индустрия и информационните технологии.

 

 

В рамките на форума ДП „Пристанищна инфраструктура“ ще представи своите постижения в областта на развитието на морския транспорт – изграждането на едни от най-съвременните системи за управление на корабния трафик, въвеждането на електронното управление в морския и речния транспорт – системите Single Window по море и река, както и предстоящото внедряване на системата за електронен обмен на информация в българските пристанища /Port Community System – PCS/.

 

 

7th Black Sea Ports & Shipping 2018 е най-голямото събитие в областта на корабоплаването за Черноморския регион и едно от най-големите и най-престижни международни събития в областта на морския транспорт в световен мащаб.

 

Eмблематичният форум ще се проведе за първи път в България като признание за постиженията на ДППИ в областта на модернизирането на българските пристанища и на морския транспорт у нас.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна