Определиха концесионерите на три морски плажа в област Варна
Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове
Публикувана: 16 May 2018 | 15:03

Правителството определи концесионерите на три морски плажа в област Варна – „Слънчев ден“, „Св. Св. Константин и Елена – север“ и „Св. Св. Константин и Елена - малък плаж“. Концесиите са за срок от 15 години.

 

Концесионер на плаж „Слънчев ден“ е „Амадеус – Ей Си Джи“ ООД. Размерът на годишното концесионно плащане за територия от 26 385 кв. м. е 302 969 лв. без ДДС. Предвидените инвестиции за подобряване на пешеходния достъп до морския плаж и за указателни табели с допълнителна информация са в размер на 74 244 лв.


Концесионер на другите два по-малки плажа е „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД. Размерът на годишното концесионно възнаграждение за плаж „Св. Св. Константин и Елена – север“ (5 879 кв. м.) е 57 768 лв. без ДДС, а за „Св. Св. Константин и Елена - малък плаж“ (2 564 кв. м. ) – 22 733 лв. без ДДС.


Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове.

 

Черно море

Коментари ( 0 )