Търсят подобряване на диалога с младите
Публикувана: 13 Jun 2018 | 17:59
Идеята е да подобрим диалога, да бъдем по-открити и въпросите, които се решават, да се приемат с консенсус, каза на първото заседание на Общинският консултативен съвет по въпросите на младежта Лилия Христова, шеф на общинската дирекция „Образование и млад

Общинският консултативен съвет по въпросите на младежта във Варна се събра на първото за годината заседание. Идеята е да подобрим диалога, да бъдем по-открити и въпросите, които се решават, да се приемат с консенсус, защото предстои приемането на бюджет и всички страни трябва да са добре информирани. Това заяви преди откриването на заседанието Лилия Христова, шеф на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.

 

Консултативният съвет представи членовете си, които са 38 на брой. Те представляват интересите на студенти, ученици, НПО и на всички органи и организации, които имат отношение към младите хора. На заседанието бе дебатиран план за действие на съвета през т.г. и бе представен отчет на сдружение „ Варна - Младежка европейска столица 2017“. Той включва анкета как младите хора са възприели близо 600-те прояви във Варна. За мен „Варна – Младежка европейска столица“ беше успешна въпреки недостатъците. За да продължи успешно тази титла, би следвало да се промени стратегията за кандидатстване, смята Лилия Христова.     

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари ( 0 )