IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
16:59 | 15 юни 2018
Обновен: 14:25 | 15 април 2024

Зрелищна флотска сватба събра погледите на варненци и гости на града (СНИМКИ)

Цветомир и Боряна се венчаха с военни почести

По материала работи: Слав Велев
Зрелищна флотска сватба събра погледите на варненци и гости на града (СНИМКИ)

Изящна флотска сватба събра погледите на варненци и гости на града. Морските офицери старши лейтенант Боряна Маврова и капитан-лейтенант Цветомир Василев, които вече са положили клетва за вярност пред родината, се врекоха във вечна любов един към друг  в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“. На излизане от светата обител младоженците бяха посрещнати с военни почести.

 

Те преминаха под шпалир от саби под звуците на Сватбения марш на Менделсон  в изпълнение на Представителния духов оркестър на ВМС.  Музикантите изсвириха за своите колеги и песента на Уитни Хюстън „One moment in time”.

 

Влюбените се венчаха пред погледите на близките си и десетки родни и чуждестранни  туристи, които бяха впечатлени от зрелищната церемония.

 

Младоженецът носеше парадна флотска униформа, а дамата изящна сватбена рокля.

„Избрахме този стар военен ритуал, който вече е рядкост на сватбени тържества на военнослужещи, в знак на почит и уважение към нашите гости“, каза капитан-лейтенант Цветомир Василев.  Съпругата му Боряна не скри вълнението си от изживяното и сподели, че чувството да преминеш под  триъгълната дъга от остриетата на свои колеги е неописуемо.

 

Тя е от Видин, а той от Варна. Съдбата им устройва среща във Висшето военноморско училище „Никола  Й. Вапцаров“.

 

Професията ги събира, двамата се влюбват и решават да тръгнат и по общ житейски път.

За нея той казва, че тя е целия му свят.

 

Тя е най-стрхотният човек, когото познавам – най-добрият ми приятел, в когото откривам винаги нужната подкрепа за всичко, изтъкна Цветомир.

 

Без излишна скромност Боряна заяви, че до себе си има най-прекрасния мъж, който освен че  притежава  всички добри човешки качества, на първо място като военен носи огромната отговорност на пагона.

 

И двамата без капка колебание заявиха, че не биха избрали друг професионален път и не съжаляват за избора си да са в служба на народа и страната.

 

Трудностите и предизвикателствата на професията капитан-лейтенант Цветомир Василев приема философски.

 

„Не бих казал, че е много  лесно,  зависи как гледаш  на нещата. Смятам , че имаме  една много достойна професия, която заема подобаващо място в българската армия“, убеден е капитан-лейтенант Цветомир Василев.

 

Той изрази възхищението си от избора на съпругата си да облече униформа и с категоричност заяви, че жените в армията имат също толкова много постижения колкото и представителите на силния пол и са дали своя безспорен принос  в историята.

Младото семейство си пожела дълъг и щастлив семеен живот и много деца.

 

Избрали датата за сватбата след консултация с нумеролог и се надяват цифрите да им донесат късмет, а числата от годините споделена любов да се множат.

 

 

ЕЛИСАВЕТА ИЛИЕВА

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна