IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
15:08 | 17 юни 2018
Обновен: 20:34 | 25 април 2024

200 служители от варненски фирми се включиха в благотворително бягане

Атрактивната надпревара беше в двора на Корабостроителницата

По материала работи: Слав Велев
снимки: Емил Дамянов

ПОЛИНА ПЕТРОВА

50 фирмени отбора, съставени от по 4 състезатели се включиха в корпоративна щафета с благотворителен характер. Събитието носи названието BUSINESS RUN  и за първи път се провежда във Варна. Инициативата има вече 6 издания в София и 2 в Пловдив. 30% от таксата, събрана от всички участващи отбори се дарява за кауза, която е различна за всеки град-домакин. Сумата събрана във Варна е около 3000 лв. Те ще бъдат дарени за реализирането на спортен рехабилитационен лагер край града за деца с двигателни нарушения.

 

Идеята на BUSINESS RUN е да се получи своеобразен тиймбилдинг между компаниите, поясни пред екип на медийна група „Черно море“ Еленко Еленков , председател на СК „Бегач“  и един от организаторите на състезанието,  съвместно с iRun. Проявата има за цел да насърчи физическата активност сред работещите. „Избрахме формата на щафета, защото така се затвърждава връзката между колегите в офиса, които по време на състезанието се превръщат в съотборници, преследващи една обща цел“, допълни Еленко Еленков.

 

В много градове по света се провеждат корпоративни щафети, като най-големите са в Лондон, Ню Йорк и Сингапур. В София тази година BUSINESS RUN събира над 1200 участника от 300 фирми, а дарената за благотворителност сума е повече от 15 000 лв.

 

Доволни сме от интереса към проявата във Варна. Имаме намерение щафетата да стане традиционна за града, като началото на лятото е добро време за това. Характерно за фирменото бягане е че то се провежда на индустриални територии, а във Варна теренът е уникален, тъй като е в двора на най-голямото предприятие за корабостроене и кораборемонт в България“, подчерта Еленко Еленков.

 

Мъж изгоря, а жена е вдишала дим при пожар във Варна

Коментари

Новини Варна