IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
14:16 | 18 юни 2018
Обновен: 19:13 | 21 март 2024

Димитър Карбов: Стадион „Варна“ ще бъде завършен догодина

Той отново беше упълномощен от Общинския съвет да участва в Общото събрание на акционерите в „Спортен комплекс Варна" АД

По материала работи: Борис Проданов
Димитър Карбов (вдясно) е убеден, че догодина стадион "Варна" ще е готов. Снимка Пламен Гутинов

Срокът за завършване на стадион „Варна” ще бъде спазен и догодина градът ни ще има нов стадион. Това заяви на днешната извънредна сесия общинският съветник Димитър Карбов, който е представител на местния парламент в дружеството „Спортен комплекс Варна“ АД.

 

Така той отхвърли опасенията на колегата си д-р Ивайло Митковски, че от 6 месеца по изграждането на бъдещото спортно съоръжение не е направено нищо. Впечатленията му били от ежедневните преминавания покрай съоръжението, които били отразявани във „Фейсбук“.

 

Общинският съветник Григор Григоров пък заяви, че на строителната площадка на стадиона функционира бетонов възел – не за нуждите на съоръжението. Димитър Карбов беше категоричен, че няма сигнал за това, но обеща да провери информацията.

 

„Да притворим малко вратите на залата, защото започна да замирисва на избори. Въпросът ми е: „Защо сега се сетихте?“, след като 3 г. вземахме решения, упълномощаваше ме Общинският съвет и това е 8-мо поредно събрание, на което ще присъствам. И никой не постави този въпрос, нямаше горещ дебат. Може би искате да попаднете на утрешните издания варненски, а защо не и в националните? Що се отнася до дейностите, те не са спирали. Има видима има и невидима част на съоръжението, което се строи. Има и такива дейности, които се извършват вътре, и остават незабелязани за публиката. Защото Вашите наблюдения д-р Митковски са преминавайки покрай стадиона, но не и влизайки вътре в него. Мога да Ви уверя, че дейностите не са спирали, вярно е, че не са с темповете, които ни се иска. Има ангажименти, поети от мажоритарния собственик. Сигурен съм, че обещанието, което е дадено ще бъде изпълнено, и Варна през 2019 г. ще има нов стадион“, каза Димитър Карбов.

 

Председателят на местния парламент Тодор Балабанов припомни: „За последните 2 г., даже няма и 3 г., по стадион „Варна“ е изградено повече, отколкото преди това за 10 г. назад, когато е създадено и акционерното дружество. Тогава няма уговорка за изграждане на стадион. Няма и уговорка за срок за изграждането на стадиона. В момента имаме поет ангажимент от мажоритарния акционер, който е казал, че до края на 2019 г. се очаква да бъде завършен обектът.“

 

След приключване на дебатите на днешното си заседание Общинският съвет упълномощи Карбов да участва на предстоящото на 22 юни Общо събрание на акционерите в „Спортен комплекс Варна" АД.

 

Още по темата: Община Варна взе собствеността върху стадион „Спартак“

Коментари

Новини Варна