Варна отбелязва Международния ден на Олимпизма с редица спортни прояви
Публикувана: 23 Jun 2018 | 9:31

Варна отбелязва Международния ден на Олимпизма на 23 юни с турнир по кросфит, плажен футбол и кросово бягане за ученици. Събитията са организирани от варненски клубове, спортни организации и се осъществяавт със съдействието на Община Варна.

 

 

За трета поредна година над 160 атлети от цяла Европа, разделени в 7 категории ще мерят сили в Кросфит Varna Throwdown. Състезателите ще бъдат подложени на двудневен тежък физически тест за сила и издръжливост  в дисциплините бягане, плуване, гребане, вдигане на тежести, скачане,  гимнастически упражнения и други.  Фестивалът ще стартира на 23 юни от 8,00 до 10,30 ч. с атрактивни плажни дисциплини на плажа пред „Рапонги“ и ще продължи от 11,30 ч. на специално изградена арена в Морската градина, под Пантеона. 

 

 

Турнир по плажен футбол ще се проведе от 10,00 ч. на игрището за плажен футбол на плажа в Аспарухово. Участие в турнира ще вземат отбори от ПФК „Черно море“, ФК „Спартак 1918“ и ФК „Олимпик“, родени през 2002 г.

 

 

Традиционното кросово бягане на ученици от Спортно училище „Г. Бенковски“ ще се проведе по Алеята на Олимпийската слава в Морската градина. Финалът ще бъде пред вила „Рома“.

Коментари ( 0 )