IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:22 | 27 юни 2018
Обновен: 17:17 | 17 април 2024

Дариха нова бягаща пътечка на Спортния диспансер във Варна

Уредът ще се ползва от 600 деца с двигателни проблеми и гръбначни изкривявания

По материала работи: Ставри Таргов
Дариха нова бягаща пътечка на Спортния диспансер във Варна

PTPI „Делфините“ – Варна, дариха нова бягаща пътечка и лежанки на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина(МЦРСМ). Уредът струва 1 700 лв. Парите за него са от средствата, останали от продадените ръчноизработени картички от коледната кампания на организацията.

 

Управителят на МЦРСМ – Варна, д-р Христо Кьосев се свърза с нас, каза ни, че им липсва нова бягаща пътечка за децата с двигателни проблеми и ние откликнахме на молбата му. Профилактиката е много важна за всички, каза Десислава Арнаудова от PTPI „Делфините“ – Варна.

 

Д-р Христо Кьосев с младите активисти на PTPI „Делфините“ – Варна.

 

Новият уред ще е част от комплекса упражнения за 200 деца с наднормено тегло и 400 с гръбначни изкривявания, които са включени в общинските профилактични програми, каза д-р Кьосев. Нашата задача е свързана с борбата със социално-значимите заболявания. Във връзка с това отправям благодарности към младите дарители, които считам за наши приятели, добави той.

 

Ставри Таргов

 

 

Коментари

Новини Варна