Петима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Варна
Новите магистрати имат успешно приключено 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието и досега са работили като младши съдии в Окръжен съд – Варна
Публикувана: 10 Jul 2018 | 15:43

Това са Йоана Вангелова, Неделина Маринова, Ралица Райкова, Андон Вълков и Пламен Танев. Трите дами от новото попълнение в съдийския състав са завършили специалност „право“ в СУ„Св. Климент Охридски“, колегите им – съответно в Русенския университет и в УНСС. На официалната церемония по встъпването в длъжност те бяха приветствани от председателя на Районен съд – Варна Ерна Якова, която им пожела здраве, успешно професионално развитие и магистратска кариера.

 

Петимата съдии са назначени с решение на Висшия съдебен съвет. Всички те имат успешно приключено 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието и досега са работили  като младши съдии в Окръжен съд – Варна и окръжните съдилища в Силистра и Търговище. Присъединилите се днес към състава на Районен съд – Варна магистрати ще разглеждат граждански дела.

 

Поздравления за встъпването си в длъжност новите съдии получиха  от свои колеги, от заместник-председателите на Районен съд -  Варна и от административния ръководител на ОС – Варна Марин Маринов.

Коментари ( 0 )