IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
15:04 | 12 юли 2018
Обновен: 15:38 | 13 април 2024

Отбелязваме празника на Франция със соаре

Това съобщи в сутрешния блок на тв „Черно море" почетният консул на Германия и Франция във Варна

По материала работи: Слав Велев
Отбелязваме празника на Франция със соаре

 

По повод националния празник на република Франция - 14 юли, във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ във Варна ще се проведе традиционното соаре, на което са поканени посланик Ерик Льобедел, преподаватели по френски език, граждани. Това съобщи в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Иван Барбов почетният консул на Германия и Франция във Варна Недялко Неделчев. Той посочи, че нивото на сътрудничеството с местните и държавните власти е добро. Изказа  и благодарности към общинската власт, полицията и граничните власти.

 

Почетният консул уточни, че регистрираните френски граждани, които живеят и работят тук, са около 110. Тенденцията е броят им да нараства.

 

Макар че България не е много популярна в Европа и Франция френските граждани, които са решили да останат трайно, впоследствие започват да обикват кухнята ни, природата и гостоприемството на българина.

 

Почетният консул заяви също, че най-много регионални инвестиции се правят в банковото дело, енергетиката и в добива на суровини.

 

Най-честите казуси, които се налага да разрешава консулството, са свързани с образованието на българи в чужбина. От френска страна се задават предимно въпроси, свързани с получаване на административна информация. Често се пита и за това как може се прави бизнес в България.

 

Неделчев сподели, че интересите на френския турист са насочени по-скоро към опознаването на посетената страна, към посещаването на културни забележителности. Лежането на плажа не е в стила на французина. Позовавайки се на статистиката, консулът заяви, че нивото на посещенията се покачва, но все още френският турист не е масово срещан за разлика от германския или руския.

 

БОРИСЛАВ БЛАГОЕВ, стажант репортер

 

Коментари

Новини Варна