IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
13:50 | 17 юли 2018
Обновен: 13:17 | 25 април 2024

Удостоиха с грамоти заслужили спешни медици

Церемонията се състоя в Медицинския университет

По материала работи: Слав Велев
СПЕЦИАЛНА ГРАМОТА „ОТГОВОРНО ОБУЧЕНИЕ“ получи МУ - Варна. Тя бе връчена на зам.-ректора проф. д-р Светослав Георгиев.

Церемония за връчване на грамоти от инициативата „Спешните медици, с които се гордеем“ се състоя в зала 1 на Медицински университет – Варна, „Проф. Параскев Стоянов“. Идеята бе на пациентската организация „Заедно с теб“ и партньори. Поводът бе обявяването на 27 май за Световен ден на спешната медицина.

 

Специална грамота „Отговорно обучение“ получи МУ - Варна. Тя бе връчена на зам.-ректора проф. д-р Светослав Георгиев. В категорията за спешен лекар с принос в донорството и трансплантациите наградата грабна проф. д-р Вилиян Платиканов, ръководител на клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Света Марина“ – Варна. За спешен лекар с призвание номинацията бе за д-р Станислав Морфов от Центъра за спешна медицинска помощ в морската столица.

 

В КАТЕГОРИЯТА ЗА СПЕШЕН ЛЕКАР С ПРИНОС В ДОНОРСТВОТО И ТРАНСПЛАНТАЦИИТЕ наградата грабна проф. д-р Вилиян Платиканов, ръководител на клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Света Марина“.

 

В категорията „Спешен лекар“ грамоти получиха д-р Шабан Хаджиев, д-р Десислава Кателиева и д-р Елена Шейтанова. Номинираните за спешен медицински специалист и спешен реанимационен екип бяха медицинската сестра Неджмие Ибрахимова – Исмайлова,  д-р Пенка Чалъкова, медицински фелдшер Димитър Лефтеров и шофьорът Росен Люцканов от ЦСМП - Варна.

 

За лекар с принос в стандартизацията на спешната медицина награда получи проф. д-р Стоян Миланов, национален консултант по спешна медицина, а за лекар - доайен в спешната медицина, проф. д-р Милан Миланов с принос за въвеждането и развитието на специалността спешна медицина.

 

Грамоти получиха над 20 медици, работещи в системата на спешната помощ в цялата страна.

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна