IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
14:42 | 18 юли 2018
Обновен: 11:23 | 15 април 2024

15 варненски учители ще се обучават през лятото в чужбина

Те ще се включат в курсове в Германия, Финландия, Латвия и Италия

По материала работи: Пламен Янков
15 варненски учители ще се обучават през лятото в чужбина

Трима учители от СУ „Гео Милев отпътуваха за столицата на Германия. Общо 15 преподаватели от училището ще повишат в Берлин квалификацията си през лятната ваканция. Те ще участват в курсове, финансирани от Европейската комисия. Преподавателите са от начален, прогимназиален и гимназиален етап и с тяхното обучение се цели изграждане на екип от квалифицирани иновационни лидери – учители, които да въведат използването на съвременни  методи за преподаване. Те ще се включат в курсове в Германия, Финландия, Латвия и Италия. Работните езици по време на обучението в различните  курсове  са английски, руски и немски.


Темите на обученията са  подбрани, така че учителите да се запознаят и  усвоят педагогически  методи  и подходи, които да подпомогнат учениците при усвояване на умения и тяхното практическо приложение. Крайната цел е учениците не просто да получават знания, а  да изграждат умения за тяхното прилагане. 


През март т.г. четирима преподаватели  участваха в обучение/визита в Испания, заедно с още 17 учители от различни европейски държави. Те посетиха няколко училища, наблюдаваха учебния процес, разговаряха с учителите и ръководството на училищата. Обучението даде възможност на участниците да се запознаят с испанската образователна система, организацията на образователния процес, работата с изоставащи и напреднали ученици, провеждането на часове чрез иновативни методи, работата с доброволци и родители, приобщаването и интегрирането на ученици със специални нужди  и др.


След обучението участниците ще представят своите конкретни предложения за подобряване на работата с ученици в СУ „Гео Милев”, прилагането на новите методи и ще подготвят примерни уроци свързани с темата на своето обучение.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна