IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
10:38 | 18 юли 2018
Обновен: 09:43 | 25 април 2024

181 години от рождението на Апостола отбелязаха във Варна (СНИМКИ)

Тържествената церемония се проведе на паметника на Васил Левски в Морската градина

По материала работи: Борис Проданов
181 години от рождението на Апостола отбелязаха във Варна (СНИМКИ)

"Играем с живота на 7 милиона българи - трябва зряло да се постъпва", "Времето е в нас и ние сме във времето", "Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си". Така мисли Левски – Апостолът на свободата.

На паметника на Дякона в Алеята на възрожденците в Морската градина тържествено Варна отбеляза 181 години от рождението му. Кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, зам.-председателят на ОбС - Варна, д-р Лидия Маринова, ръководители на съдебните институции, на ВМС, на ОД на МВР, на районите кметства, дипломати, представители на политически и граждански организации се събраха да засвидетелстват почитта към неговото свято дело.

За тържеството се погрижи духовият оркестър на флота. След приемане на почетния караул официалните лица и гражданите поднесоха венци и цветя.

Присъстващите сведоха глави и запазиха едноминутно мълчание в знак на почит към делото на Васил Левски. По традиция церемонията завърши с тържествен марш на представителните части на Военноморските сили.

 

Борис Проданов

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна