IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
14:55 | 18 юли 2018
Обновен: 07:30 | 15 април 2024

Докога „километричните“ опашки в КАТ ще тормозят варненци?

В момента потърпевши се оказват и онези граждани, които трябва да удостоверят, че живеят в района на Синята зона в града

По материала работи: Слав Велев
Докога „километричните“ опашки в КАТ ще тормозят варненци?

Липса на каквато и да е организация и ред цари в от години в КАТ – Варна и това не е тайна за никого. За регистрирането на автомобил често се налага собственикът да чака повече от един ден. В момента обаче потърпевши се оказват и онези граждани, които трябва да сменят документите на автомобилите си, за да удостоверят, че живеят в района на новоизградената Синя зона в града.

 

„Четири гишета обслужват само фирмите, а за гражданите работи едно единствено гише, на което се чака с дни“, сигнализира читател на медийна група „Черно море“. „Редно е да беше помислено и да се отвори гише, което да обслужва граждани, свързани със смяна на документи заради Синята зона. Има отредено такова за плащане на глоби и стои празно през цялото време… Това, което се случва е безумие. Може ли всеки да си вземе отпуск, за да се сдобие с необходимите му документи?“ – жалват се потърпевшите.

 

Според очевидци в ранните сутрешни часове на входа се стига до бой за талони, указващи реда на чакащите и никой не осъществява контрол и ред, за да се предотврати този хаос. „Хората буквално се търкалят по земята в момента, в който щората, служеща за отваряне на входа е едва на 30 см от пода, след което тичат до вратата на салона с гишетата. Там е следващият неистов наплив с бутане и блъскане към автомата за талони. Всеки е с надеждата да си гарантира по този начин преминаване през единственото гише до края на същия ден“, споделя потресения свидетел на случващото се, който е преживял на опашката от чакащи в КАТ два дни.

 

„В края на деня напрежението между гражданите и служителите очаквано ескалира и това по думите и на самите служители е ежедневие“, допълва потърпевшия. Кой всъщност трябва да въведе ред, за да се предотврати това безумие? - питат изнервените граждани.

МАРИАНА СТОЙКОВА

Снимки ЕМИЛИАНА НИКОЛОВА

 

15 варненски учители ще се обучават през лятото в чужбина

Коментари

Новини Варна