IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
12:09 | 19 юли 2018
Обновен: 17:27 | 19 април 2024

Николай Пашов: Завършването на бул. „Левски“ зависи от отчуждителните процедури

На обекта всеки ден има средно между 250 и 300 работници, каза още той в сутрешния блок на тв „Черно море“

По материала работи: Борис Проданов
Николай Пашов: Завършването на бул. „Левски“ зависи от отчуждителните процедури

Актуална информация за строителството на бул. "Левски" и останалите големи пътни ремонти във Варна беше изнесена в сутрешния блок на тв „Черно море“ от Николай Пашов, изпълнителен директор на дружеството, ангажирано с изграждането на най-големите инфраструктурни обекти в града.

 

„Работим по графика, който първоначално беше договорен с възложителя – община Варна. Изпълнени са по-голямата част от силовите конструкции – поставени са над 1900 пилота, реконструирани са около 2000 м канализации, новите водопроводи са над 2,5 км. Успоредно се работи и по изграждането на новото дере между двете платна на булеварда. Едновременно с това се изграждат и мостовите съоръжения при пресичането на новия булевард с трите основни пътни артерии – „Сливница“, „Владислав“ и „Цар Освободител“. Направени са над 60 000 куб.м. изкопи“, каза Николай Пашов.

 

На обекта всеки ден има средно между 250 и 300 работници.

 

„Работи се в почивните дни, а когато се налага и нощем, когато приключваме канализациите и водопроводите. Стремим се да създаваме по-малко неудобства на гражданите. Няма период на спиране на работа по обекта. Строежът е паралелно по цялото трасе“, категоричен е той.

 

На информационните табели на обекта пише, че обектът приключва през 2020 г., но за бул. „Левски“ графикът е доста по-ранен.

 

„Специално срокът по възлагането на бул. „Левски“ е 30 октомври 2018 г. Срокът ще бъде коригиран заради приключването на отчуждителните процедури, които текат и в момента. Искаме да приключим максимално бързо, но не всички процедури са готови и цялото трасе не е освободено. Ако всичко върви по график желанието е да приключим до края на годината. Не го приемайте за чиста монета, трябва да бъдат защитени и интересите и правата на собствениците“, добави Николай Пашов.

 

Готовите отсечки ще се пускат в експлоатация.

 

„До средата на август ще е готов участъка между „Прилеп“ и „Брегалница“, както и съоръженията „Владислав - север“ и „Сливница – юг“, както локалните платна от „Владислав“ към „Пеячевич“. На „Прилеп“ предстои изграждането на мостово съоръжение, което няма да е готово дотогава“, обясни Николай Пашов.

 

Предвижда се и ремонт на бул. „Осми Приморски полк“ в частта от бул. „Левски“ и „Христо Смирненски“, както и пътен възел „Виница“.

 

„За този ремонт ще въведем временна организация, която да бъде приета от КАТ и да започнем поетапно работа. Предвижда се подмяна на всички водопроводни и канализационни съоръжения в участъка. След обследване се установи необходимостта от ремонт на пътен възел „Виница“. Успоредно с това ще възстановим подлеза между стадион „Варна“ и кв. „Чайка“, който преминава под бул. „Левски“.“, уточни Николай Пашов.

 

Ремонтът на този обект трябва да продължи 4 месеца.

 

Иван Барбов

Борис Проданов

 

Цялото интервю: "Щрихи от утрото" (19.07.2018) - Кога приключва ремонтът на бул. "Левски"?

Коментари

Новини Варна