IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
15:00 | 20 юли 2018
Обновен: 06:50 | 13 март 2024

Подадени са 1481 заявления за локално паркиране в „синята зона“

От 12-ти юли до 19 юли са установени 494 нарушения, съставени са 6 акта и 488 фиша

По материала работи: Слав Велев
Подадени са 1481 заявления за локално паркиране в „синята зона“

 

1481 заявления за локално платено паркиране за живущи и юридически лица в „синята зона“ във Варна са подадени към 20-ти юли. 33 заявления са постъпили за паркиране тип „служебен абонамент“ за 63 броя паркоместа, съобщи Младен Иванов, директор на общинската фирма „Общински паркинги и синя зона“.

 

Той припомни за хората, които тепърва ще подават документи, че се изисква съвпадане на постоянния адрес и на адреса по талона на автомобила. „Синята зона“ във Варна е факт от 11-ти юли и в момента тече едномесечен гратисен период, в който на собствениците на автомобили, които не са заплатили престой, няма да бъде поставяно техническо средство тип „скоба“.

 

Глобяват се обаче нарушителите, които са паркирали неправилно. По данни на „Общинска полиция“ от 12-ти юли до 19 юли са установени 494 нарушения, съставени са 6 акта и 488 фиша по Закона за движение по пътищата. Най-честите нарушения са паркиране по тротоарите и в нарушение на съответните пътни знаци. Забранено е паркирането на кръстовища, включително около Шишковата градинка, тъй като трасето е отчитано от КАТ като кръгово кръстовище.

 

 

Коментари

Новини Варна