IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
12:46 | 4 септември 2018
Обновен: 11:01 | 30 април 2024

Тръгна кампания срещу опасните вещества на работното място

Целта е хората да научат повече за превенцията на рисковете

По материала работи: Слав Велев
Тръгна кампания срещу опасните вещества на работното място

 

КТ „Подкрепа“ стартира във Варна кампания„Здравословните работни места управляват опасните вещества”. Основната й цел е да се повиши осведомеността на хората за превенция на рисковете. Когато се научим да управляваме опасните вещества с технически и научни средства, тези рискове ще бъдат сведени до минимум, каза инж. Александър Загоров, конфедерален секретар на синдиката, ръководител на отдел „Социална политика, реиндустриализация и устойчиво развитие“, синдикален представител за България в УС на EU OSHA в Билбао.

 

В лекциите, които бяха изнесени в рамките на мероприятието, бяха дадени примери за работа с химикали, канцерогенни,експлозивни, оксидиращи, запалими, токсични, дразнещи и други материали.

 

Презентирани бяха и иновативни средства за лична и колективна защита от опасни вещества. Кампанията е на Европейската агенция по безопасност и здраве при работа.

 

В срещата взеха участие представители на Фонд „Условия на труд“ в МТСП, Главна инспекция по труда, Служби по трудова медицина, работещи в секторите на добивната и химическа промишленост, ВиК, кораборемонта, образованието, здравеопазването и културата, ръководители на учебни центрове и други.

 

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна