IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
08:40 | 11 септември 2018
Обновен: 02:50 | 26 април 2024

След месец лечение изписаха детето, пострадало при катастрофата край Старо Оряхово

Лекари от МБАЛ “Света Анна” оперираха повече от пет часа малката Надя от Украйна, за да изведат живота й вън от опасност.

По материала работи: Пламен Янков
След месец лечение изписаха детето, пострадало при катастрофата край Старо Оряхово

След упорита битка за живота и едномесечно лечение, малката Надя от Украйна, която бе сред тежко пострадалите от катастрофата край Старо Оряхово на 11 август, в която загина човек, бе изписана от МБАЛ “Света Анна - Варна”, съобщиха от пресслужбата на лечебното заведение.

 

Детето бе прието в тежко състояние във варненския “Пирогов” с разкъсани черен дроб и далак, контузии на двата бели дроба и фрактура на таза.

 

Екипът на д-р Румен Христов от Детска хирургия в МБАЛ “Света Анна” заедно с началника на клиниката по коремна хирургия доц. Сергей Глинков и анестезиолози оперираха повече от пет часа 8-годишната Надя, за да изведат живота й вън от опасност.

 

Добрата работа на медиците направи възможно възстановяването на момиченцето и изпращането му у дома.

 

Семейството на малката Надя благодари многократно на целия екип, преди да напусне заедно с усмихнатото момиченце болничната стая и да се върне към нормалния си живот от преди зловещата катастрофа.

 

Черно море

 

Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадали

Почина единият водач от тежката катастрофа край Варна

Коментари

Новини Варна