IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
15:57 | 12 септември 2018
Обновен: 14:26 | 24 април 2024

КАТ призовава: Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!

Тече проверка на пътната маркировка и сигнализация, осветлението, безопасността на входовете и предпазните огради в районите на учебните заведения

По материала работи: Пламен Янков
КАТ призовава: Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!

„Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ – под това мото за пореден път стартира през септември и октомври традиционната акция на „Пътна полиция”.


Пътните полицаи вече започнаха своите срещи с ръководители на детски градини и училища. Съвместно с представители на общините в област Варна тече проверка на пътната маркировка и сигнализация, осветлението, безопасността на входовете и предпазните огради в районите на учебните заведения в областта.


Със старта на новата учебна година (2018 – 2019) започва и програмата за провеждане на беседи с учениците - от най малките до най-големите. Полицейските служители ще влизат в час за да напомнят на учениците основните правила за безопасност, да обърнат внимание на основните рискове по време на движението ни на пътя и да дадат полезни съвети на децата.


Успоредно с това не спират полицейските операции за контрол на скоростта и други нарушения на пътя, насочени към осигуряване безопасността не само на децата на пътя, а и на всички участници в движението. 


Седмицата от 24 до 30 септември е обявена за „Седмица на превенция на детската пътна безопасност”, а 29 септември е Ден на превенцията. Тази година ще бъде специално отбелязан в гр. Габрово, домакин на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2018”.


За поредна година в началото на новата учебна година обръщаме специално внимание на децата, които са активен участник в движението по пътищата. Напомняме, че да запазим живота им е не просто цел, а кауза! Успехът на тази кауза е повече от задължителен и всички ние сме готови да го постигнем. 

 

Коментари

Новини Варна