IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:15 | 14 септември 2018
Обновен: 18:57 | 17 април 2024

Деца се учиха да правят анимационни филми във Варна

Малчуганите се включиха в ателието по анимация, което и през тази година е част от съпътстващата програма на Световния фестивал на анимационния филм

По материала работи: Слав Велев
Деца се учиха да правят анимационни филми във Варна

 

Около 20 деца на различна възраст се включиха в ателието по анимация, което и през тази година е част от съпътстващата програма на Световния фестивал на анимационния филм. Лектор отново е французойката Карин Миралес, която разкри част от уменията си на аниматор пред малките ентусиасти. Готовите анимации на децата ще бъдат представени по време на закриването на фестивала в неделя.

 

„Интересът на младите хора, които искат да се научат да анимират ме връща тук всяка година. По време на курса им показвам как да вдъхнат живот на хартията. Персонажите не могат да се движат сами. Аниматорите ги рисуват кадър по кадър и после ги задвижват. Много е вълнуващо. А на мен работата с деца ми дава много позитивна енергия“, сподели Карин Миралес.

 

Някои от децата с нетърпение са очаквали тазгодошното издание на фестивала, за да се вклчючат отново в работилницата по анимация, а  други за първи път се докосват до магията на движещите се картинки.

 

Повечето от „ветераните“ споделиха, че са изключително щастливи, че вече знаят как се правят любимите им филми и са готови да споделят опита си с приятели.

 

Задачата на малчуганите тази година е да „научат“ животно да кара колело.

 

Малките аниматори създадоха персонажите си, вдъхновени от логото на фестивала  – заек на колело.

 

Всички малки аниматори ще получат грамоти за участието си в курса. Готовите филмчета ще бъдат представени по време на закриването на 14-тото издание на Световния фестивал на анимационния филм в неделя 16 септември.

 

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Снимки: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

 

Коментари

Новини Варна