Общината чака съда, за да тръгне ремонтът на ОУ „Васил Левски“ във Варна
Децата бяха изведени от учебното заведение в края на миналата година, тъй като се оказа, че сградата е опасна
Публикувана: 17 Sep 2018 | 15:05

Скоро трябва да започне ремонтът на ОУ „Васил Левски“ в квартал „Аспарухово“, увери кметът на Варна Иван Портних.

 

Както е известно, децата бяха изведени от учебното заведение в края на миналата година, тъй като се оказа, че сградата е опасна, макар да е строена преди 7 години.

 

През юли от общината увериха родителите на учениците, че ще направят всичко възможно училището да отвори врати в края на годината. „В частта, в която бяхме поели ангажимент, всичко върви по план. Даже в известна степен успяхме да съкратим сроковете.

 

Надявам се съвсем скоро в училището да влезе изпълнителя на ремонтните дейности. Това, което очакваме в момента, е решение на съда по отношение на обезпечаването на доказателствата. С други думи, няма как да пуснем строителя преди съдът да е потвърдил моментното състояние на сградата, за да можем след това да предявим претенции към този строител от 2011 г., чиято, меко казано, небрежност е довела до този проблем“, обясни Иван Портних.

 

Той посочи, че учебната година за децата от ОУ „Васил Левски“ ще стартира в Морската гимназия. „Създадена е организация, като малки и големи са разделени в различни потоци за да няма притеснение сред родителите.

 

Следим случващото се, дай Боже нормално да стартира учебния процес. Ако е необходима някаква корекция ние сме в тясна връзка за да можем да отреагираме.

 

От гледна точка на общината необходимото е направено“, заяви още кметът. Той допълни, че съдебното заседание е било в петък и сега се очаква да излезе решението. „В момента, в който се потвърди моментното състояние на сградата веднага започваме с укрепването така, както са го предписали конструкторите“, допълни Портних.

 

Никола Димитров

 

Коментари ( 0 )