IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новина на деня
11:19 | 26 септември 2018
Обновен: 15:45 | 23 април 2024

Международна трудова борса ще се проведе през октомври във Варна

Работодатели от 13 страни ще предложат свободни места за работа в чужбина

По материала работи: Пламен Янков
Международна трудова борса ще се проведе през октомври във Варна

Агенцията по заетостта като член на мрежата „Европейски служби за заетост (EURES)” организира международна трудова борса „Европейски ден на труда”. Събитието ще се проведе на 10 октомври от 9,30 ч. до 17 часа в Двореца на културата и спорта. Това съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна.

 

Търсещите работа ще се срещнат лично с местни работодатели от региона на Варна, както и с работодатели от Великобритания, Франция, Словения, Словакия, Хърватска, Холандия, Дания, Ирландия, Германия, Австрия, Полша, Румъния и Чехия. Ще бъдат промотирани множество работни места в сферите на туризма, ресторантьорството, металургията, строителството, IT-сектора, инженерството, месопреработвателната индустрия, автомобилостроенето и др. Получените във връзка с трудовата борса оферти за работа са публикувани на националния EURES сайт www.eures.bg в рубриката „Работни места”.


По време на трудовата борса хората, търсещи трудова реализация в чужбина, ще имат възможност да се срещнат и с представители на EURES мрежата, от които да получат информация за свободните  места, заявени чрез националните и обществените служби по заетостта в страните-членки на EURES, за условията за живот и работа в страните от ЕС и ЕИП, съдействие за кандидатстване за работа.


Работодателите от България и чужбина очакват мотивирани кандидати, които да представят автобиография, препоръки от предишни работодатели, диплома за завършено образование и сертификати за придобита квалификация. Важно е да се знае, че от кандидатите, които търсят работа в другите европейски страни, се изисква да владеят чужди езици и следва да подготвят документи на английски, немски или друг език в зависимост от конкретните оферти.


Подробна информация може да се получи от всяко бюро по труда в страната.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна