IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Общество
12:02 | 2 октомври 2018
Обновен: 20:46 | 22 април 2024

Производителят на кувьозите, закупени с капачки идва у нас за дарението

69 000 кг. пластмаса са събрани от началото на всички кампании „Аз вярвам и помагам“

По материала работи: Слав Велев
снимки: Ели Маринова

400 лв. за тон пластмасови капачки са платени в кампанията „Аз вярвам и помагам“ – каза в сутрешния блок на тв „Черно море“ организаторът Владислав Николов. „Това прави над 8000 лв., което не е никак малко и макар че е сума, недостатъчна за закупуването на апаратурата, обедини хората в една добра кауза. Това цялото нещо можеше да бъде на боклука. А ние преживяхме празника, събрахме средствата. Вече сме закупили два чисто нови японски кувьоза, които са произведени през 2018 година, уникални като производство и технология. Очакваме собственика на фирмата, който е холандец, да пристигне, защото той не вярва, че с капачки ние купуваме такава апаратура.

 

На пресконференцията при даряването на първия кувьоз на 8 октомври ще обявим и банкова сметка, защото се оказа, че има хора, които искат да дарят средства за нова апаратура. Те ще се запознаят и ще видят, че нашето сдружение е абсолютно чисто. Ние нямаме никакво заплащане на заплати, хонорари и пр. Всяка една стотинка, която се събере, е за благотворителност. Искам да благодаря на всички доброволци, които се включиха и помогнаха. Тези всички тонове аз нямаше да мога да ги натоваря сам“. Владислав призова хората от съседните градове, които с готовност са пропътували пътя до Варна, за да се включат в кампанията да си направят собствена инициатива.

 

Инициаторът благодари на ОД на МВР, на Общинска полиция, на Общината за подсигуреното място. „Благодарение на кмета, тази кампания ще се повтори през април или май – каза още Владислав. Събирайте вашите капачки, но в найлонови торбички, не в туби!“ – призова амбициозният младеж.

 

От началото на  всички кампании досега са събрани общо 69 тона. „69 000  килограма пластмаса не отидоха на боклука, а помогнахме на природата. Хората се обединиха в обща идея за помощ. По време на празника на рециклирането, пред катедралата с торбички капачки минаха между 12 000 и 15 000 човека.

 

Ние не сме просто консуматори. Ние сме едно цяло. Ако аз давам на обществото, и то ще дава на мен. Почистете своя вход, своята градинка, не си хвърляйте фаса! Развитието е най-ценното нещо за човечеството в днешно време. Без нас цялата планета ще бъде загубена. Ние сме индивида, който може да промени нещо, което върви в грешната посока.  Ние променяме нещата“ – добави Владислав Николов.

Ели Маринова

Снимки авторът

 

Четете още: Даряват първия кувьоз за Родилното отделение още на 8 октомври

Коментари

Новини Варна