IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
16:51 | 9 октомври 2018
Обновен: 14:23 | 27 април 2024

АГ болница получи свръхмодерен кувьоз от „Българската Коледа“

С тази апаратура ще се подобрят интензивните грижи, които екипът на болницата полага ежеминутно за най-малките

По материала работи: Слав Велев
Снимка ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

За първа година, благодарение на усилията на управителя  на СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов“ проф. д-р Емил Ковачев, д.м.н, лечебното заведение получи голямо дарение, свръхмодерен и изключително необходим кувьоз за неонатологичното си отделение. То е от „Българската Коледа“. С тази апаратура ще се подобрят интензивните грижи, които екипът на болницата полага ежеминутно за най-малките, но и най-борбени пациенти.

 

За получаване на даренията от кампанията президентът на Република България  Румен Радев и съпругата му  Десислава Радева посрещнаха 22-ма директори на лечебни заведения от страната. Мотото през 2017/2018 г. бе „Детският живот – продължително лечение и рехабилитация“. Благотворителната инициатива на президента е събрала 1 790 000 лв., с които е закупена модерна апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация на деца.

 

Проф. Ковачев изказва искрена благодарност на всички българи, помогнали на кампанията. Вярва, че добротата, човечността и хуманността са живи в сърцата ни и когато ние, българите, сме единни, правим велики дела!

 

Черно море

Коментари

Новини Варна