IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
16:38 | 11 октомври 2018
Обновен: 16:01 | 15 април 2024

Мотористи положиха каски пред Окръжния съд във Варна заради загинал колега

Искат справедливи присъди от магистратите

По материала работи: Борис Проданов
Мотористи положиха каски пред Окръжния съд във Варна заради загинал колега

Варненските мотористи излязоха на протест пред Окръжния съд и поставиха каски на стъпълата с цел да привлекат вниманието на правораздавателната система върху поредния случай на несправедлива присъда след смърт при ПТП.

На 8 юли м.г. 27-годишният дипломиран архитект Денислав Ников от Варна получава тежки травми на пътя, след като „Хюндай“, управляван от Ван Ееде Ролф Едуин (индонезиец с холандски паспорт) му отнема предимството на пътя. В следствие катастрофата 3 седмици по късно младият моторист почива от раните си в болницата.

Бащата на загиналото момче Николай посочи, че държавното обвинение не е направило необходимото за справедлива присъда. Едуин се оказва с условна присъда, а книжката му е върната.

 

Николай Ников

 

Не са били изискани навреме записите на видеокамерите в района, които показват как всъщност е станала катастрофата. Според Николай Ников отнетото предимство на Денислав е довело до фаталния инцидент, а двама прокурори са пледирали почти като защитници на Едуин. Той не е оптимист, че и следващата съдебна инстанция ще реши нещо различно.

Присъстващи мотористи признаха пред Медийна група „Черно море“, че и в техните редици има „черни овци“ – любители на високите скорости и адреналина. Но като цяло гилдията е дисциплинирана и подобна присъда (като в случая с Денислав) „е подигравка с паметта и семействата на загиналите на пътя“.

Затова те с мирни средства искат да акцентират върху участта на водачите на 2 колела.

 

Борис Проданов

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Рокери ще протестират във Варна след нова смърт на пътя

Коментари

Новини Варна