IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
11:26 | 19 октомври 2018
Обновен: 01:32 | 20 април 2024

Нов кувьоз получи и варненската АГ- болница

Апаратурата е закупена със средства от събраните преди месец капачки

По материала работи: Пламен Янков
Нов кувьоз получи и варненската АГ- болница

Чисто нов кувьоз получи неонатологичното отделение на СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов” във Варна. Апаратурата е дарение от сдружение „Аз вярва и помагам“ и е закупена със средства от капачките, събрани във Варна на 29 септември. 

 

 

„Искам да изкажа моята благодарност на г-н Николов, председател на сдружението „Аз вярвам и помагам“, както и на всички български граждани, най-вече на подрастващите и учениците, които се включиха  ангажирано в кампанията.  Кампанията показва, че при българите все още има голяма хуманност и добротата не ни е напуснала , заяви изпълнителният директор на АГ- болницата проф. д-р Емил Ковачев. 

 

 

Що се отнася до дарението проф. Ковачев уточни, че това е един изключително необходим кувьоз от най-високо технологично ниво, което ще подобри грижите и лечението на най-малките пациенти. Той допълни, че тези специализирани апарати са необходими в ежедневната неонатологична практика за доотглеждане на недоносени бебета. 

 

 

„При нас идват пациенти от цяла Североизточна България и нуждата от нова специализирана апаратура е непрекъсната“, добави той.

 

 

„За мен е гордост да виждам как българите се обединяваме и успяваме. Това е пример, че сърцата ни са отворени“, каза председателят на сдружението Владислав Николов и определи инициативата като много успешна. „Успяхме само за един ден да съберем 21 тона, което изненада всички нас“, напомни той и оповести, че през април ще бъде организиран втори празник на рециклирането. 

МАРИАНА СТОЙКОВА

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна