IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
20:11 | 20 октомври 2018
Обновен: 09:39 | 6 април 2024

Кметът на Варна поздрави участниците във фестивала "Листопад на спомените"

В тазгодишното издание се представят 148 колектива и 74 индивидуални изпълнители от цяла България

По материала работи: Слав Велев
Кметът на Варна поздрави участниците във фестивала "Листопад на спомените"

Кметът на Варна Иван Портних поздрави участниците в националния фестивал с международно участие "Листопад на спомените", който се провежда в Двореца на културата и спорта. "Благодаря Ви, че съхранявате традициите в областта на фолклора и старата градска песен. Вашият ентусиазъм е вдъхновяващ и мотивиращ, бъдете здрави!", обърна се той към участниците.

 

В тазгодишното издание се представят 148 колектива и 74 индивидуални изпълнители от цяла България, както и гостуващи състави от Украйна. Над 1600 изпълнители в над 223 сценични прояви се състезават  в шест категории - градски и популярни песни, автентичен фолклор, обработен фолклор, класическо и школувано пеене, авторски песни от всички категории и художествено слово. Официалното закриване и връчването на наградите е в неделя. Събитието се организира от Областен и Общински съюз на пенсионерите - 2004, Фондация "Листопад на спомените, Варна", в партньорство с Община Варна и Двореца на културата и спорта.

 

Четете още:  „Листопад на спомените“ събира 148 състава във Варна

 

Live.Varna.bg

Коментари

Новини Варна