IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
15:35 | 20 октомври 2018
Обновен: 00:19 | 10 април 2024

Лари Бийл: Всичко на този свят е в пъти по-важно от парите

По материала работи: Слав Велев
Лари Бийл Снимка: ВСУ

 

31 са стипендиантите в магистърската програма по предприемачество на Варненския свободен университет, реализиран в партньорство с Българския център по предприемачество и фондацията на американския финансов консултант и инвестиционен мениджър Лари Бийл.

Лари Бийл е възпитаник на Университета Станфорд. След като развива собствения си бизнес, той започва кариера на финансов съветник и вече над 50 години консултира стартиращи компании по цялото земно кълбо. Повече за своята кариера и  своя житейски път, Лари Бийл се съгласи да говори пред Черно море:

 

- Какъв беше вашият път към успеха?

 

- Моят път към успеха започна тогава, когато с група колеги от Университета Станфорд основахме компания в точното време на точното място. Както е известно, Силициевата долина е добро място за бизнес. Компаниите печелят огромни суми, а това обстоятелство ги кара да се обърнат към някого, който може да разпредели приходите по правилния начин. Така аз, заедно с двама своите колеги, решихме да станем финансови съветници. Това е моят път към успеха – комбинацията от факторите време и място.

           

 

-Съществуват ли преки пътища към успеха?

 

-Да, разбира се! Но твърде често преките пътища изискват късмет. Аз имах щастието да намеря прекия път. Позитивното мислене ми помогна изключително много. Ако мислите позитивно, то най-вероятно ще имате късмет, ако обаче се съмнявате в себе си, късметът може да не Ви навести. Все пак късметът идва при подготвените.

           

 

-Как да превърнем долар в милион долара?

 

-С усилена работа и с адаптивност към обстоятелствата, които Ви заобикалят. От Вас се изисква да създадете и реализирате проекти, които са необходими на обществото. Това означава, че трябва да намерите подходящото място и подходящото време. Ако вашите проекти се впишат в обстановката, тогава ще успеете.

 

- Има ли нещо по-важно от парите и какво е то?

 

- Да, разбира се, всичко на този свят, е в пъти по-важно от парите. Хората винаги се стремят да изразходят парите, които са спечелили. Има два начина – купуване на скъпи дрехи, аксесоари, автомобили, огромни къщи, с които да демонстрирате своето финансово състояние. Съществува обаче и друг начин – да се погрижите за тези, които имат нужда от помощ, или така наречената филантропия. Днес например 31 студенти получиха шанс да продължат своето образование  без да се налага да се притесняват за финансовите средства. Техните спонсори показаха, че е възможно да се помага на хора, които не познаваме в името на една висша цел.

 

 

- Какъв съвет бихте дали на нашите читатели?

 

- Бих посъветвал читателите да се фокусират не върху трупането на пари, а върху адаптиране към глобалните проблеми като световното замърсяване. Стремежът към все по-големи печалби ни тласна към разрушаването на природата, от която сме зависими. В наши дни имаме нужда да запазим своята планета. Трябват ни инвестиции в здравеопазването, безопасността, опазването на природата. Ако не се погрижим за Земята, ще се окажем в ръцете на огромна беда.

 

Андрей Андреев

 

Още по темата :  

Коментари

Новини Варна