IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
12:41 | 22 октомври 2018
Обновен: 18:41 | 21 март 2024

Водещ немски терапевт обучава варненски кинезитерапевтите и рехабилитаторите

Бенедикт Бьомер показа техники за преодоляване на спастичността при пациенти с двигателни увреждания

По материала работи: Деян Михайлов
Водещ немски терапевт обучава варненски кинезитерапевтите и рехабилитаторите

Бенедикт Бьомер – един от преподавателите с най-висок ранг в света в двете концепции - на PNF (Проприоцевтивно невромускулно улеснение - ПНУ) и Бобат, бе лектор на четиридневния практически семинар на тема „Спастичност“, който се проведе в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. В него участваха лекари, кинезитерапевтите и рехабилитаторите от лечебното заведение.  Показани бяха техники, компилация между ПНУ и Бобат, за преодоляване на спастичността при пациенти с двигателни увреждания, чрез неинвазивен подход. Спастичността е нарушение в мускулния контрол, при което мускулите се свиват, стават твърди, стегнати и осъществяването на движение или преместване е затруднено или невъзможно. Тя е характерна за пациентите с детска церебрална парализа, с каквито работят специалистите от Дома за медико-социални грижи за деца във Варна.

Лекторът Бенедикт Бьомер е завършил  Училището по физиотерапия в Бад Абах, Германия. По-късно става мануален терапевт. Получава лиценз за международен инструктор по ПНУ. Преминава през нивата основен инструктор, инструктор за напреднали, а през 2014 г. става сеньор инструктор. Бьомер има лиценз за Международен инструктор по „Бобат за възрастни”, признат от Mеждународната Бобат Асоциация (IBITA). От края на август 2014 г. той е и магистър по невронауки.

Към момента Бьомер е професионален консултант на целия екип по рехабилитация в Клиниката по рехабилитация в Билитц - Хайлщетен с капацитет за 240 пациенти за рехабилитация на всички стадии на състояния като мозъчен инсулт, травми на гръбначния мозък, травматични мозъчни наранявания и болест на Паркинсон.

През годините е работил и с деца с детска церебрална парализа.

 

Коментари

Новини Варна