IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
13:44 | 11 ноември 2018
Обновен: 17:18 | 21 април 2024

Национален протест срещу цените на горивата

Отново бяха блокирани основни пътни артерии в страната

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Utroruse

Национален протест в 36 града в страната срещу високите цени на горивата. Комисията за защита на конкуренцията започна проверка на цените на горивата в няколко града у нас. Според протестиращите разминаването в цените в различните градове е фрапиращо. Недоволството в повечето областни градове започна в 11:30 ч., като отново бяха блокирани основни пътни артерии. 

 

Затворен е пътят за Перник, движението по магистрала "Люлин" е спряно. Поетапно автомобилите се пропускат от протестиращите и след това движението отново се спира. Колоната от автомобили се насочва към София, за да се включи в протеста в центъра на столицата, който започва следобед.

 

Най-късно ще започнат да се събират във Велико Търново - в 18 часа. Очакват се сериозни затруднения в трафика привечер, когато традиционно движението по пътищата в страната е натоварено.

 

Край Бургас коли и мотори блокираха за кратко движението по автомагистрала "Тракия" в посока София. Преди това шофьори и членове на мото клубове се събраха пред голям супермаркет в края на града. 

 

Протестиращите се оплакаха от репресия от страна на униформените. Полицаи проверяваха личните документи на шофьорите и връчваха фишове за неплатени глоби. Недоволството им беше насочено не само срещу високите цени на горивата, но и срещу цялата политика на правителството.

 

Близо хиляда шуменци се включиха в националния протест. Те се обявиха срещу по-високите данъци и застраховки за автомобилите. Протестиращите оставиха колите си на паркинга на "Арена Шумен" и блокираха пеша двете кръгови движения край залата. Протестът продължи с автошествие през града.

 

Bgonair 

Коментари

Новини Варна