IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
16:38 | 11 ноември 2018
Обновен: 21:19 | 6 април 2024

Стотици варненци излязоха и в неделя на протест срещу скъпите горива

Блокирани бяха за кратко възлови кръстовища, както и Аспаруховия мост

По материала работи: Борис Проданов
Стотици варненци излязоха и в неделя на протест срещу скъпите горива

Стотици варненци подкрепиха националния протест срещу скъпите горива и в неделя. Те се събраха пред сградата на общината. Стигна се до затваряне на кръстовището пред местната администрация. Протестното шествие продължи към Аспаруховия мост, който беше затворен за около час, а след това шествието се върна пред катедралния храм „Свето Успение Богородично”. Много от събралите се носеха национални знамена, имаше и викове „Оставка“ и „Мафия“. Недоволните отново се обявиха срещу високите цени на горивата и не само.

 

Част от протестиращите са настроени срещу изказването на Валери Симеонов по повод майките на деца с увреждания. „Майките на децата със заболявания и по принцип всички инвалиди не заслужават казаното от него по техен адрес, а той действително го мисли и както се вижда, нямаше да се извини, ако не му го бяха наложили от по-горе,“ споделиха участници в акцията.

 

Горивата остават повод за основно недоволство сред голяма част от събралите се. „Всичко вкупом е абсурд. До такава степен хората се борят за оцеляване, че не остава време да мислят, да възпитават нито морал, нито ценности в младото поколение“, бяха мненията.

 

Заради затварянето на движението се образуваха задръствания. Напрежение обаче нямаше.  Протест затвори за кратко и АМ „Хемус“.

 

Хиляди се включиха в протести срещу високите цени на горивата в над 30 града в цялата страна.  Хората изразиха и недоволството си срещу бедността, неефективните институции и ред други проблеми. Очаква се протестите да продължат и в следващите дни.

 

Александър Йорданов

 

 

Коментари

Новини Варна